Persoonlijke coaching

Een traject van coaching laat zich omschrijven als een proces van eerst naar binnen keren en vervolgens weer naar buiten treden.

Elk mens kent momenten dat je voelt dat de energie minder of niet meer stroomt. Dat je spanning voelt, beklemdheid of juist gejaagdheid, verdriet, frustratie of leegte. Of dat je het verlangen voelt naar een volgende stap binnen je persoonlijke ontwikkeling, alleen weet je niet zo goed hoe je die maakt. Binnen onze gesprekken staan we stil bij patronen  die jou op dat moment gebonden houden. Door je hiervan bewust te worden ontstaat ruimte voor nieuwe gedachten en gedragingen. Het onderzoeken en uitproberen van deze nieuwe denkbeelden en gedrag in je dagelijkse leven leidt tot je volgende ontwikkelstap. Op weg naar meer energie, zelfvertrouwen, ruimte en richting.

Binnen de individuele coaching combineer ik werkvormen vanuit de acceptant and commitment therapie (ACT),  mindfulness oefeningen en (familie)opstellingen.

Je kunt voor persoonlijke coaching bij mij terecht als:

Je het gevoel hebt dat je stilstaat

Je vastloopt binnen je werk

Je steeds vaker in conflict komt met jezelf en je omgeving

Je wil werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend telefoongesprek of beeldbelgesprek maken we kennis met elkaar. Je vertelt me globaal over je wensen en je leervraag. En jij kunt mij vragen stellen over mijn werkwijze. We maken afspraken over het aantal sessies dat je inschat nodig te hebben.

Analyse en leerdoel

Tijdens onze eerste sessie maken we een analyse van de factoren die samenhangen met je leervraag. Je formuleert ook een doel. Denk aan het hebben van een duidelijke (levens)visie, meer zelfvertrouwen of meer energie over hebben na een werkdag. Deze sessie duurt 90 minuten. 

Sessies

Tijdens de sessies gebruiken we diverse werkvormen om je doel te bereiken. Ik gebruik die werkvormen die passen bij jouw leervraag. Denk daarbij aan oefeningen vanuit de cognitieve gedragstherapie zoals gedachten uitdagen of exposure. Ik gebruik ook ervaringsoefeningen zoals gedragsexperimenten, opstellingen of imagenaire oefeningen. Een sessie duurt 60 minuten. 

Opdrachten voor thuis

Verandering vindt plaats door te doen. Soms geef ik gerichte opdrachten mee. Meestal weet jij na de sessie zelf al heel goed wat je anders gaat doen.

Het is mijn missie om mensen te laten leven vanuit hoofd, hart en intuïtie.

Over mij

Ik ben Ariadne, psycholoog, reiziger en liefhebber van moderne kunst.
Ik ben nieuwsgierig en eerlijk, ik kan goed luisteren en ik ben doelgericht.

Ik heb 20 jaar binnen de jeugdzorg en de GGZ gewerkt als behandelaar en als leidinggevende. In 2020 ben ik mijn eigen praktijk als coach en trainer gestart. Daarnaast werk ik nog 2 dagen per week als gedragsdeskundige binnen de jeugdzorg.

Als coach begeleid ik mensen die vastlopen. Maar nu zonder dat er sprake is van een gediagnosticeerde psychische stoornis. Een van de grote vrijheden als mens vind ik de mogelijkheid om iemand te vragen met je mee te kijken in een periode van je leven waarin het je zelf niet lukt. Om samen beweging te creëren. Zonder die hulpvraag te problematiseren. Ik zie deze momenten van bezinning en raad zoeken als momenten die bij het leven horen.

Opleidingen

Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, postmaster opleiding tot gezondheidszorg psycholoog, opleiding tot cognitief gedragstherapeut, jaaropleiding leiderschap- en organisatie coaching SAMI®, jaaropleiding familieopstellingen IVSW.

Beroepsvereniging

Ik heb een registratie als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Ik ben aangesloten bij het NIP/NVGzP.

Ervaringen van mijn klanten

?

 

“Aanleiding voor de coaching gesprekken was het op betrekkingsniveau vastlopen met een collega. We hebben gekeken naar mijn verschillende functionele rollen (coach, manager, leider) ten opzichte van deze collega. En naar de communicatiestijl die wij beiden hebben. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat door een rustige en afwachtende houding aan te nemen en minder “hard” te werken, er ruimte ontstond binnen onze werkverhouding. Waardoor mijn werkplezier omhoog ging.”

N.F., leidinggevend professional GGZ

Tarieven op aanvraag

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, je kunt gewoon mailen of bellen voor een afspraak.

Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekering?

Dat is afhankelijk van je aanvullende verzekering. De kosten worden niet vergoed vanuit je basis zorgverzekering. Ik stel geen diagnose vast. De coaching wordt nadrukkelijk niet aangeboden vanuit mijn hoedanigheid als gz-psycholoog en is niet te kwalificeren als individuele gezondheidszorg in de zin van de Wet BIG.

Als je een goede aanvullende zorgverzekering hebt, kun je contact opnemen met je verzekeraar om te horen of je de kosten (gedeeltelijk) kunt terugkrijgen.

Kunnen de gesprekken ook via beeldbellen?

Ja dat kan zeker. Je bent welkom binnen mijn praktijkruimte op de Konining Emmakade in Den Haag of we kunnen afspreken via Zoom. Het is vaak wel prettig elkaar in ieder geval één keer live te ontmoeten. Die keuze is aan jou. 

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Akkoord?

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in het privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Emic Psychologie

ariadne@emic-psychologie.nl

06-51816852